I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

17.3.11

Ladies n Baby Day Out~


Weekend....i like weekend...hari utk berjimba2...berehat2...bersuka ria...n maybe wat skit assignment tertunggak...tue pon bergantung pada tahap kerajinan dalam diri....memang x lah kan.....

For last Sunday...this is our activity....layanssssssssssssssssssssssssssssss

Azie's engagement....Congrats to herr..sweet sgt dia ari tue plus makanan yg sgt sedap....siap bg tapau kuih bawak balik agi...toche...toche...semoga hubungan kalian kekal hingga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat...majlis nanti jgn lupa jemput cek naaa....

.......................................................................

Next activity...

this is what we call ladies... and a baby day out... comel kan baby nie....actually nie anak buah lyn named Iman...he so sweet n baekkk jerr....heheheh i mean sgt suke suma org yerr...sape2 dukung pon dia nak...at least i bleh gak feeling2 jadi ACU memandgkan i sndri pon ternanti2 kehadiran seorang anak buah....heheheheh....actually pic yg atas tue pic mama Iman yerr... nak tahu rahsia kejelitaan n penjagaan kulit n badan Kak Nurul...bleh melawat kat Kadershian...sure u all wont regret... =)


then..cam biasa lah activity makan2....ok for this week i want to share with u all ttg sejenis makanan atau kuih yg diberi nama Durian Goreng...jgn nak wat2 heran yerr...memang ada kuih nie...actually bukan jemput2 durian yerr...ini mmg isi durian yang digoreng tepung...amazing kan..aku pon x sure cemana dia wat...cair di dalam tapi rangup di luar yang x bleh blah tue...memang mabelessssssssssss lah rasanya...for me yg xmakan durian tetiba plak nk memuji2 kesedapan durian goreng nie...memang sgt aneh lah kan....so korang nilai sendri ekk... bleh didapati di Odeen Corner..if i'm not mistaken...kat Jalan Cenderawasih, Larkin Jaya kot...heheheh....selamat mencuba...



12.3.11

Hikayat Merong Mahawangsa~

Okay now nak kongsi skit pasal cte Hikayat Merong Mahawangsa... The best Malaysian filem i've ever watch...i give 6 star out of 5 okay...hahaha...see betapa hebatnya rating yg aku bg...memang best gile smpi rasa cam nak tgk skali agi pon ader...actually aku bukanlah penggemar cter2 epik cam nie n for the 1st time tue rasa cm ragu2 jugak nak tgk yerr lah sebab filem malaysia kot...bukan nk kutuk filem malaysia ok tapi aku dah ad banyak pengalamn ngeri tgk filem malaysia nie yg pd endingnya aku rasa menyesal sndri jerrr...tapi for this filem aku mmg respect giler n KRU sebab berjaya wat filem yg gah cam nie...wlupun ada gak lack skit2 tue tapi sy sgt sukeeeeeeeeeeeeeee...because nobody perfect right...so for those yg xtgk agi filem nie jgn segan2 ke panggung yerr sebab ianya memang best... i'm sure u wont regret okay...

We are Keledekians~

Hye All...actually dah lama dah aku nk update entry nie...cuma masa je x bpe nak ada or buat2 bz spanjg masa...plus idea pon x bpe nak mencurah2..this is the story of my life n my keledeks here at pt king...when talking about keledeks, it's not like what u thnk ok...bukan keledek goreng utk hidangan minum petang yerr...tapi nie keledek yg sgt cute n adorable...hakhakhak

here we go the keledeks members...hahahah...we are 5...Fantastics 5 AKA F5...it's just 5 of us stuck here and bonding together to continue our journey as budak sekolah...why we call ourselves keledeks...?it's actually taken from lyn's mom...hahahah...maybe sebab kitong suke sgt bergolek2 mcam keledek smbil berbual2, men game n mengscroll fb...itu pon secara berjemaah yerr...hahahaha....tidakkah pelakuan tue sma cam keledek yang tergolek2 seolah2 mintak digoreng...?hahahah...tapi itu lah kami...

"Once u become keledeks u will be keledeks forever..."
it's really nice to have each other especially when u far away from ur family...now my keledeks are my family here...thanks girls cause always being here whenever i sad...sick...need help...n cheer me up...muah muah muah....

8.3.11

Aku, Dia dan Waffle....

Hahahahah...kalau diamati dari tajuk nya macam novel plak kan...tapi halnya ia adalah reality kehidupan dua orang masterji...tapi aku rasa klu pgil keledeks lg cool kot... rentetan kisah kehidupan dua org keledeks yg kebosanan akibat ketandusan kelas...so daripada bergolek2 di bilik smbil meng"scroll" fb bagaikan keledek yang menanti utk digoreng...adalah patut membuat sesuatu yg bermanfaat dismping tue dpt jugak menjana pendapatan sampingan utk mengurangkan bebanan FAMA utk menaja aktvt berjimba kami...hahahaha

TARAAAAAAA...!!!
Kerja menjual waffle di UTHM...
Lawatlah kami di Kiosk Jolly Waffle di PKNS...
Pasti korang xkan menyesal merasa air tangan n peluh aku n lyn...hahaha...sempat lg promote yerr...


Dalam pada keja tue pon kami sempat agi bosan tahap gaban bila xder hot2 guy nak datang beli waffle smbil berbual2 n kitorang...memandangkan x dapat nak mengkeledekkan diri macam kat rumah...makanya kami akan menghabiskan masa n duit dgn dgn membeli makanan dri kiosk2 lain...hahahahha...kata nak tolong org melayu kan...xpun kami akan bebual2 sesama sndri smpai masing2 dah kekeringan idea... atau yg paling mudah wat2 keja2 terlampau macam kat bawah nie...hahahhaha

hahaha...aku rasa ini yg terbaekk dri kami sebok bergosip menambah bebanan bahu kiri kami memandangkan lokasi kiosk nie sgt terdedah kpd keja2 laghaa cam tue....


p/s: to my beloved sis2 n bro2...sy ada duit utk berbelanja cuma mungkin sy perlukan actvt berfaedah cam nie utk menambah pengalamn idup n mewarnai kehidupan kat cnie..stop worrying about me ok...hehehhe...tapi kalau berkesudian nak melimpahruahkan akaun bank saya sila lah....jgn malu2 ekk....akan ku terima seadanya....hikhikhik.... miss u guys so much...

6.3.11

Kehilangan Diri ~

Rasa macam nak tidur
Tapi mata tak mengantuk
Rasa macam nak menangis
Tapi tiada air mata
Rasa macam nak mengeluh
Sayang tiada nafas
Rasa macam nak makan
Tapi perut tidak lapar
Duduk rasa tak betul
Berdiri rasa salah pulak
Semuanya serba tak kena
Ada sesuatu mengganggu
Ada something yang berteriak di benak
Hidup rasa tidak lengkap
Masih ada lagi yang terkurang
Tapi apakah ia...?
Sendiri tidak pasti
*............*

3.3.11

Perfect Weekend.... =D

Kalau merujuk pada title tue mestilah menggambarkan sesuatu yg sgt menarikk n menggembirakan...nie mmg kisah double wonderful n enjoyable moments punya nie...bak kata org terbaekk dri ladang...actually weekend yg lepas kami serumah menghabiskan masa di Melaka...kebetulan nak attend engagement classmate kitorng sekalianlah berjimba sakan smpai x hengat dunia...


1st Activity ~ 26 Feb 2011

Nana Engagement....Congrats to nana sebab dah berjaya melangkah setapak ke alam Pertunangan... Santek sgt dia ari tue...hampir x kenal gak lah kami...heheheh...so kami doakan semoga jodoh kalian kekal hingga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat... amin.....
inilah hasil make-up nana...sgt berseri2 n cantek...kami pon x kurang berseri2 gak...tumpang seri nana..hehehe

kalau dah nama budak sekolah tue...budak sekolah lah jugak...dalam dok tgu nak sarung cincin pon smpat agi nie dok men uno bagaii...hai lahhh kamoo2 sekalian bila nak berubah nie.....


2nd Activity ~ 26 Feb 2011

Sarah Safri Birthday Celebration...hahahah...sgt sedap keknya...credit utk lyn n keyn....pandai korang pilih yerrrr...glamor u dpt sambut besday tepi tasik nie...bersaksikan para penumpang cruise...hahahah....
Happy Birthday 2 u Sarah....
Semoga panjang umo n dimurahkan rezeki slalu...bru lah dapat blanja kami selalu hahahah...x lupa jugak...cepat2 nek pelamin ekkk ikut jejak Nana....


3rd Activity ~ 26 Feb 2011

then kami pon pakat2 berarak beramai2 ke Jonker Walk... maka bermula lah sesi menghabiskan duit secara berjemaah...banyak jugak lah hasil2 intaian yang dibawak balik oleh kami sume...huhuhuhu pompuan2...kalau x shopping tue bukan namanya pompuan...tangan nie gatal je nak berbelanja...

kami2 yg hampir menjadi gila melihat barang2 santek2 n murah2 di sekeliling...kalau ade seguni duit pon malam tue abih jugak rasanya nie...hahahah

dimana ada kami pasti ada camera...di mana ada camera mestilah ada kami...model2 hot masa kini...cakap je nak pose ape...sume bleh pnya...hahahah....

fenat dalam mengintai2 barang dalam erti kata lain kekeringan poket....kami beralih plak pada sesi photography...memandangkan ader Muz photography jemputan kami...maka bergaya lah kami...nampak je cam xder barang tue...tapi kalau check dalam beg sorang2 mmg banyaklah hasilnye...bijakk kan kami...


4th Activity ~ 27 Feb 2011

mari berjimba ke Melaka Wonderland Theme Park and Resort... bgi memeriahkan lg weekend kami yg mmg dah meriah nie, maka kami pon wat actvt renang smbil bermain2 air di wonderland...actually kami dapat free tket utk 2 org dri Nana...credit to Nana sebab bg kamii tket tue yerr...maka dapatlah kami berjimba sakan...

tempatnya sgtlah happening...aku rsa the best Theme Park after Sunway Lagoon kot....itu yg aku rasa lah...permainan dia sgtlah best...smpai x bersuara aku menjerit ketakutan gara2 ikut bebudak nie main slide2 dia tue...walupun menakutkan tapi bila dah naekk tue rasa best plak...terngat2 lah smpai skrang...heheheh...utk pengemar2 actvt yang macam nie...korang sume patut try tempat nie...mmg x rugi punya lah...heheh promote plak....

finally dapat gak bergambo n maskot2 chumel kat wonderland nie...chumel kan diorang especially baby blue...well...i like blue kan...at least ada kenangan n diorang...heheheh...basah2 pon jadi kerja...maka dgn nie tamatlah perfect weekend kitorang...memang terbaekk lah...taraaaaaaaaaaa


 
template by thecutestblogontheblock.com