I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

29.1.09

aku dan masa lalu ku....

aku dulu kini dan selamanya


hmmm.....kalau korang suma nak tau..pic kat atas tue menggambarkan dri aku sulu n sekarang....ala pic masa zaman kanak2 rebina tue dlu...apa yg pasti korg suma tgk pic kat atas nie, msti mesti ramai yg tertanya2 n ada jugak yg terkejut beruk....yerr lah aku dulu dan sekarang...hehheheh....betapa kurus kedingnya aku masa zaman kanak2 dlu hanya Allah S.W.T jer yg tahu....dah macam budak somalia yg xcukup makan ha ...tapi bila dah remaja membesar dengan sehat n kuatnya bagaikan di pam pam....


aku sndri xsedar bila aku boleh mengembang cam nie...seingt2 aku berat aku masa standard 3-4 dalam lingkungan 20-30 kg jerr...alih2 dah jadik cam belon....pelik lahhh...nak kata aku makan bnyak....xde lah plak...yg pastinya bila aku cukup umur *dah jadi anak dara laa org kata...heheheheh* berat badan aku pon sama naik....huhhhhh mak aku kata perubahan hormon...yerr kerr.....?


sapa2 yg tgk aku skrg nie suma pon selalu pelik...suma nak tanya cemana aku nie boleh jadi cam nie....? kekadang tue aku pon naik segan..marah..malu...geram...n bercampur baur lahh perasaan aku....macam magic plak aku nie....mak aku kata aku dlu smpai org nak pegang pon takut...yerr laaa...kurus sangt....takut patah tgan aku ...la nie pon org takut jugak...takut aku yg patahkan tangan diorang...hehehhehe.....apa2 punnn asalkan aku sehat walafiat udah lerr...mintak2 dihindari dari segala macam penyakit....aminnnnn......

18.1.09

Sebuah Kajian di Pusat Membeli belah

Ini adalah sekadar pemerhatian terhadap perlakuan social yg seling boleh dilihati di pusat2 membeli belah di tanah ayer..

Awek cun + balak hensem
Ini couple rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Orang lain pun senang melihat mereka.

Awek cun + balak tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Sila pelhatikan balak itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya amoi cun. Kadang-kadang itu balak mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu balak suka buat lawak yg x kelakar mau kasik tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jalang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak itu mempunyai dompet yang tebal.

Awek tak cun + balak hensem
Kta boleh nampak itu awek mesti pegang kaw-kaw tangan balak dia yang hensem tamau kasik lepas. Aku pun tatau apa hal. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap balaknya.Boleh diperhatikan jua kadang2 itu balak hensem pun ada sikit segan sama itu awek punya tingkahlaku. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun lalu tepi, ini awek tak cun mesti kasik jelingan maut terhadap itu amoi cun. Macam mau makan orang... Inseculity ploblem..

Awek tak cun + balak tak hensem
Ini couple tadak sapa pedulik punya pasal looo..no komen..

Awek cun berpakaian seksi
Akan ramai orang melihat awek ini. Tetapi awek ini tadak kisah sebab besar kemungkinan dia sulah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan di dada nya, atau pusat nya di khalayak ramai kelana dia tau badan nya ada power.. Seperti juga mcm kta ada kereta cantik ka rumah besar ka jam baru ka mesti kasik orang tengok, so boleh perasaan ada happy. ini awek pun sebegitu jua.

Awek tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo ini manyak keji punya pelempuan. Lu balang talak cantik kasik tutup mahh, jangan bikin olang lain saakit mataa. Ini spesis juga suka menipu dili sendili dengan mengatakan "I wear sexy and I feel good" ataupun "I have the right to wear anything I want"... Sememangnya meleka melasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan meleka jadi lagi lawa.. Wa tidak lasa begitu. Huduh akan tetap huduh. Tetapi jikalau huduh & sexy?? Tepuklah lu punya dada tanya selera ada lalu ka? Tatau apa mau cakap lagi woo..


yerr kerrr suma nie.....?aku just kgsikan apa yg member aku email kan...apa2 pon terpulang pada pansangan individu smada nak kategorikan dri sendir dia tkuk yg mana....hmmmmm aku nak yg mana yaa.....???

17.1.09

Sekadar Renungan

Ada sedikit ilmu yg ingin aku kongsi bersama dengan semua?
Rupa2nya tanpa kita sedo, dalam makanan yg kita makan sehari2, kita tak boleh main balun aje? sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti.

Apabila telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lain2nya.Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kita ikut diet ini. tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus? Insyaallah kalau ikut diet Rasullullah ini?. Garenti? takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.

Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + CUKA
Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL
JANGAN Makan BUAH SELEPAS MAKAN NASI
Sebaliknya makan BUAH TERLEBIHDAHULU, BARU MAKAN NASI.
TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI
Jangan sesekali TINGGAL MAKAN MALAM
Sesiapa yang tinggal makan malam akan DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

Nampak memanglah pelik.. tapi, kalau tak percaya... cubalaa...Ianya takdelah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti.

Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

melepas kerinduan....

entry kli nie aku nak lepaskan kerinduan aku nak berblogging...macam2 aku nak cita nie...dah hampir 4 minggu aku balik ke kampus n dalm tempoh tue jugak peristiwa yg aku lalui...yg menyedihkan 2nd day blik aku dijangkiti virus demam panas yg tinggi...sedihnyaa...kalau kat umah mak ada nak layan kt cnie kena laaa layan dri sendri..jelesnyaaa kat akak aku....huhuhu

1st skali aku nak cita b'kenaan pc ku yg tetiba wat hal sbb kena jgkitan virus n kena format 2 kali dlm seminggu...xkerr mengharukan tue...org dok sebok2 dengan kelass lahh apa laaa dia nak wat hal plak...2 kali plk tue...xkerrr melayang duit aku...sib baik assignment belum start...klu x, xker naya aku....

xcukup dengan tue plak bila pc dah kembali normal wireless plak wat hal...elok2 dah bulih gna pc xdapat nak connect wireless..lagilah menambah tensi aku n seluruh warga blok B KKTF...kan ke susah nak wat assment ker...nak cari bahan kerr...yer kerrr...?wal hal agenda utmanya adalah sukar nak berblogging n menfriendsterkan dri...heheheheh....

sem nie jugak aku dikejutkan dengan projek yg menimbun2 dan melibatkan kerja2 rumit lg comlicated...cam sama jerrk bunyinya...xcukup dengan tue deadline2 test yg bersusun bulan Feb nie pon menggerunkan aku....1st test yg aku rasa cam terlalu cepat jerrr nak diadakan...dah bersedia ker aku nie....?

wlu cmana pon tetap ada yg positif dimana aku secara extremnya mengumpul buku rujukan utk sem nie...pantang ada buku mesti aku beli xpon aku photostate jerrr...ntah angin apa aku pon xpasti...apa yg pasti aku sem nie gila membeli buku sehingga mencecah RM200 over...kalu sem2 lepas tue ader gak beli tapi mungkin x se-extreme sem nie....apa salahnya kan berhabis duit utk study dr berjoli xtentu hala...tapi kalau xcemerlang jugak memang kecewa aku...huhuhu...

perancangn utk sem nie agak padat memandangkan sem nie sgtlah pendek n kurang sekali cutinya...bab nie memg aku xberkenan sebab aku xdapat nak balik kmpung...huhuhuhu...cuti mid sem pon digbungkan skali n cuti raya cina..memg xbest...dipahamkan jugak cuti sem nie aku kena wat short sem atau hadiri kursus amalan geomatik n terpaksa berkampung kat cnie...lagi lah menmbah kerunsingan aku...
 
template by thecutestblogontheblock.com