I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

6.6.11

Holiday...Holiday....Holiday....



Hoye....HOLIDAY...HOLIDAY...HOLIDAY....It's a long semester break....almost 4 months....huhuhuhuhu...so apa mau buat nie....lama kot cutinya....kalau dok umah mau mati bersawang ja nie...huhuhuhuhu....actually aku dah pon balik umah utk 3 minggu....n yerr....tahap kebosanan dah mula melanda diri ini yerr kawan2 sekalian.... So dari membuang masa x tentu hala n menghilangkan stress akibat bosan tahap gaban nie...ada baekkknyaa aku mengasah bakat....hahahha....bukan bakat menyanyi...berlakon atau wat lawak yerr....bakat MEMASAK....hahahaha....pandai kaaa aku masakkk...bleh lah dari xdak langsung kan....



here we go...inilah hasil aku yang pertama....APOM POLKADOT.... nie 1st try aku...sebelum nie slalu dok tgk kat fb je apom nie...chumel2 n kiut2 sgt...My Sis cakap cam cendawan beracun....so, bagi memuaskan ati aku yg melonjak2 teringin nak wat n rasa apom nie, makanya aku decide utk mencubanya...so yg nie aku wat filling blueberry...maka ini lah hasilnya...xder lah sedap sgt n banyak agi yg kena baiki...tapi berjaya kira yerr membuatnyaa ...at least habis licin semuanya dalam masa sehari...kira ok lah tue kan....

Ini plak cubaan kedua aku....PUTRI AYU @ SERI AYU...aper2 pon boleh lah janji ade ayu2 kg blakang tue kira ya lah tue....ini atas request mak aku yg sgt2 teruja nak makan kueh nie...makanya aku pon menunjukkan gaya bijak aku mencari resipi di internet...hahaha dapat pon...mana ini lah hasilnya....utk 1st try, mmg agak menggembirakan jugak lah hasilnya...at least i try yerr kengkawan....cuma as usual, got a lot more to improvise n learn from the sifu yerr....hahahaha.....


so, itu lah aktiviti aku utk cuti2 yg panjang utk stakat nie....agak2 kalau berterusan cam nie bleh terbit buku resepi dah x lama agi nie...hahahhahahah....yg terbaru, aku dok merisik2 resepi Dim Sum...wahhh cam best kalau dapat wat sendri kan...masih dalam tahap mengkaji resepinya n kalau dah betul2 ok aku akan try....n akan di story mory later okay...taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

14.4.11

Quotes of the day~

Kind of like this quote..taken from factsaboutyou.tumblr.com... i think i agree with that statement, no matter how much u love someone, if he didn't love u as much as u do sure he left u...hahahah....based on experienced okay...am i scared to falling in love again...? i think YES I AM....i can't trust them anymore i guess...what a pathetic i am...but i'm happy with my life, my family n my friends especially my Clay Dex...huhuhuhu

17.3.11

Ladies n Baby Day Out~


Weekend....i like weekend...hari utk berjimba2...berehat2...bersuka ria...n maybe wat skit assignment tertunggak...tue pon bergantung pada tahap kerajinan dalam diri....memang x lah kan.....

For last Sunday...this is our activity....layanssssssssssssssssssssssssssssss

Azie's engagement....Congrats to herr..sweet sgt dia ari tue plus makanan yg sgt sedap....siap bg tapau kuih bawak balik agi...toche...toche...semoga hubungan kalian kekal hingga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat...majlis nanti jgn lupa jemput cek naaa....

.......................................................................

Next activity...

this is what we call ladies... and a baby day out... comel kan baby nie....actually nie anak buah lyn named Iman...he so sweet n baekkk jerr....heheheh i mean sgt suke suma org yerr...sape2 dukung pon dia nak...at least i bleh gak feeling2 jadi ACU memandgkan i sndri pon ternanti2 kehadiran seorang anak buah....heheheheh....actually pic yg atas tue pic mama Iman yerr... nak tahu rahsia kejelitaan n penjagaan kulit n badan Kak Nurul...bleh melawat kat Kadershian...sure u all wont regret... =)


then..cam biasa lah activity makan2....ok for this week i want to share with u all ttg sejenis makanan atau kuih yg diberi nama Durian Goreng...jgn nak wat2 heran yerr...memang ada kuih nie...actually bukan jemput2 durian yerr...ini mmg isi durian yang digoreng tepung...amazing kan..aku pon x sure cemana dia wat...cair di dalam tapi rangup di luar yang x bleh blah tue...memang mabelessssssssssss lah rasanya...for me yg xmakan durian tetiba plak nk memuji2 kesedapan durian goreng nie...memang sgt aneh lah kan....so korang nilai sendri ekk... bleh didapati di Odeen Corner..if i'm not mistaken...kat Jalan Cenderawasih, Larkin Jaya kot...heheheh....selamat mencuba...



12.3.11

Hikayat Merong Mahawangsa~

Okay now nak kongsi skit pasal cte Hikayat Merong Mahawangsa... The best Malaysian filem i've ever watch...i give 6 star out of 5 okay...hahaha...see betapa hebatnya rating yg aku bg...memang best gile smpi rasa cam nak tgk skali agi pon ader...actually aku bukanlah penggemar cter2 epik cam nie n for the 1st time tue rasa cm ragu2 jugak nak tgk yerr lah sebab filem malaysia kot...bukan nk kutuk filem malaysia ok tapi aku dah ad banyak pengalamn ngeri tgk filem malaysia nie yg pd endingnya aku rasa menyesal sndri jerrr...tapi for this filem aku mmg respect giler n KRU sebab berjaya wat filem yg gah cam nie...wlupun ada gak lack skit2 tue tapi sy sgt sukeeeeeeeeeeeeeee...because nobody perfect right...so for those yg xtgk agi filem nie jgn segan2 ke panggung yerr sebab ianya memang best... i'm sure u wont regret okay...

We are Keledekians~

Hye All...actually dah lama dah aku nk update entry nie...cuma masa je x bpe nak ada or buat2 bz spanjg masa...plus idea pon x bpe nak mencurah2..this is the story of my life n my keledeks here at pt king...when talking about keledeks, it's not like what u thnk ok...bukan keledek goreng utk hidangan minum petang yerr...tapi nie keledek yg sgt cute n adorable...hakhakhak

here we go the keledeks members...hahahah...we are 5...Fantastics 5 AKA F5...it's just 5 of us stuck here and bonding together to continue our journey as budak sekolah...why we call ourselves keledeks...?it's actually taken from lyn's mom...hahahah...maybe sebab kitong suke sgt bergolek2 mcam keledek smbil berbual2, men game n mengscroll fb...itu pon secara berjemaah yerr...hahahaha....tidakkah pelakuan tue sma cam keledek yang tergolek2 seolah2 mintak digoreng...?hahahah...tapi itu lah kami...

"Once u become keledeks u will be keledeks forever..."
it's really nice to have each other especially when u far away from ur family...now my keledeks are my family here...thanks girls cause always being here whenever i sad...sick...need help...n cheer me up...muah muah muah....

8.3.11

Aku, Dia dan Waffle....

Hahahahah...kalau diamati dari tajuk nya macam novel plak kan...tapi halnya ia adalah reality kehidupan dua orang masterji...tapi aku rasa klu pgil keledeks lg cool kot... rentetan kisah kehidupan dua org keledeks yg kebosanan akibat ketandusan kelas...so daripada bergolek2 di bilik smbil meng"scroll" fb bagaikan keledek yang menanti utk digoreng...adalah patut membuat sesuatu yg bermanfaat dismping tue dpt jugak menjana pendapatan sampingan utk mengurangkan bebanan FAMA utk menaja aktvt berjimba kami...hahahaha

TARAAAAAAA...!!!
Kerja menjual waffle di UTHM...
Lawatlah kami di Kiosk Jolly Waffle di PKNS...
Pasti korang xkan menyesal merasa air tangan n peluh aku n lyn...hahaha...sempat lg promote yerr...


Dalam pada keja tue pon kami sempat agi bosan tahap gaban bila xder hot2 guy nak datang beli waffle smbil berbual2 n kitorang...memandangkan x dapat nak mengkeledekkan diri macam kat rumah...makanya kami akan menghabiskan masa n duit dgn dgn membeli makanan dri kiosk2 lain...hahahahha...kata nak tolong org melayu kan...xpun kami akan bebual2 sesama sndri smpai masing2 dah kekeringan idea... atau yg paling mudah wat2 keja2 terlampau macam kat bawah nie...hahahhaha

hahaha...aku rasa ini yg terbaekk dri kami sebok bergosip menambah bebanan bahu kiri kami memandangkan lokasi kiosk nie sgt terdedah kpd keja2 laghaa cam tue....


p/s: to my beloved sis2 n bro2...sy ada duit utk berbelanja cuma mungkin sy perlukan actvt berfaedah cam nie utk menambah pengalamn idup n mewarnai kehidupan kat cnie..stop worrying about me ok...hehehhe...tapi kalau berkesudian nak melimpahruahkan akaun bank saya sila lah....jgn malu2 ekk....akan ku terima seadanya....hikhikhik.... miss u guys so much...

6.3.11

Kehilangan Diri ~

Rasa macam nak tidur
Tapi mata tak mengantuk
Rasa macam nak menangis
Tapi tiada air mata
Rasa macam nak mengeluh
Sayang tiada nafas
Rasa macam nak makan
Tapi perut tidak lapar
Duduk rasa tak betul
Berdiri rasa salah pulak
Semuanya serba tak kena
Ada sesuatu mengganggu
Ada something yang berteriak di benak
Hidup rasa tidak lengkap
Masih ada lagi yang terkurang
Tapi apakah ia...?
Sendiri tidak pasti
*............*
 
template by thecutestblogontheblock.com