I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

6.6.11

Holiday...Holiday....Holiday....



Hoye....HOLIDAY...HOLIDAY...HOLIDAY....It's a long semester break....almost 4 months....huhuhuhuhu...so apa mau buat nie....lama kot cutinya....kalau dok umah mau mati bersawang ja nie...huhuhuhuhu....actually aku dah pon balik umah utk 3 minggu....n yerr....tahap kebosanan dah mula melanda diri ini yerr kawan2 sekalian.... So dari membuang masa x tentu hala n menghilangkan stress akibat bosan tahap gaban nie...ada baekkknyaa aku mengasah bakat....hahahha....bukan bakat menyanyi...berlakon atau wat lawak yerr....bakat MEMASAK....hahahaha....pandai kaaa aku masakkk...bleh lah dari xdak langsung kan....



here we go...inilah hasil aku yang pertama....APOM POLKADOT.... nie 1st try aku...sebelum nie slalu dok tgk kat fb je apom nie...chumel2 n kiut2 sgt...My Sis cakap cam cendawan beracun....so, bagi memuaskan ati aku yg melonjak2 teringin nak wat n rasa apom nie, makanya aku decide utk mencubanya...so yg nie aku wat filling blueberry...maka ini lah hasilnya...xder lah sedap sgt n banyak agi yg kena baiki...tapi berjaya kira yerr membuatnyaa ...at least habis licin semuanya dalam masa sehari...kira ok lah tue kan....

Ini plak cubaan kedua aku....PUTRI AYU @ SERI AYU...aper2 pon boleh lah janji ade ayu2 kg blakang tue kira ya lah tue....ini atas request mak aku yg sgt2 teruja nak makan kueh nie...makanya aku pon menunjukkan gaya bijak aku mencari resipi di internet...hahaha dapat pon...mana ini lah hasilnya....utk 1st try, mmg agak menggembirakan jugak lah hasilnya...at least i try yerr kengkawan....cuma as usual, got a lot more to improvise n learn from the sifu yerr....hahahaha.....


so, itu lah aktiviti aku utk cuti2 yg panjang utk stakat nie....agak2 kalau berterusan cam nie bleh terbit buku resepi dah x lama agi nie...hahahhahahah....yg terbaru, aku dok merisik2 resepi Dim Sum...wahhh cam best kalau dapat wat sendri kan...masih dalam tahap mengkaji resepinya n kalau dah betul2 ok aku akan try....n akan di story mory later okay...taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

14.4.11

Quotes of the day~

Kind of like this quote..taken from factsaboutyou.tumblr.com... i think i agree with that statement, no matter how much u love someone, if he didn't love u as much as u do sure he left u...hahahah....based on experienced okay...am i scared to falling in love again...? i think YES I AM....i can't trust them anymore i guess...what a pathetic i am...but i'm happy with my life, my family n my friends especially my Clay Dex...huhuhuhu

17.3.11

Ladies n Baby Day Out~


Weekend....i like weekend...hari utk berjimba2...berehat2...bersuka ria...n maybe wat skit assignment tertunggak...tue pon bergantung pada tahap kerajinan dalam diri....memang x lah kan.....

For last Sunday...this is our activity....layanssssssssssssssssssssssssssssss

Azie's engagement....Congrats to herr..sweet sgt dia ari tue plus makanan yg sgt sedap....siap bg tapau kuih bawak balik agi...toche...toche...semoga hubungan kalian kekal hingga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat...majlis nanti jgn lupa jemput cek naaa....

.......................................................................

Next activity...

this is what we call ladies... and a baby day out... comel kan baby nie....actually nie anak buah lyn named Iman...he so sweet n baekkk jerr....heheheh i mean sgt suke suma org yerr...sape2 dukung pon dia nak...at least i bleh gak feeling2 jadi ACU memandgkan i sndri pon ternanti2 kehadiran seorang anak buah....heheheheh....actually pic yg atas tue pic mama Iman yerr... nak tahu rahsia kejelitaan n penjagaan kulit n badan Kak Nurul...bleh melawat kat Kadershian...sure u all wont regret... =)


then..cam biasa lah activity makan2....ok for this week i want to share with u all ttg sejenis makanan atau kuih yg diberi nama Durian Goreng...jgn nak wat2 heran yerr...memang ada kuih nie...actually bukan jemput2 durian yerr...ini mmg isi durian yang digoreng tepung...amazing kan..aku pon x sure cemana dia wat...cair di dalam tapi rangup di luar yang x bleh blah tue...memang mabelessssssssssss lah rasanya...for me yg xmakan durian tetiba plak nk memuji2 kesedapan durian goreng nie...memang sgt aneh lah kan....so korang nilai sendri ekk... bleh didapati di Odeen Corner..if i'm not mistaken...kat Jalan Cenderawasih, Larkin Jaya kot...heheheh....selamat mencuba...



12.3.11

Hikayat Merong Mahawangsa~

Okay now nak kongsi skit pasal cte Hikayat Merong Mahawangsa... The best Malaysian filem i've ever watch...i give 6 star out of 5 okay...hahaha...see betapa hebatnya rating yg aku bg...memang best gile smpi rasa cam nak tgk skali agi pon ader...actually aku bukanlah penggemar cter2 epik cam nie n for the 1st time tue rasa cm ragu2 jugak nak tgk yerr lah sebab filem malaysia kot...bukan nk kutuk filem malaysia ok tapi aku dah ad banyak pengalamn ngeri tgk filem malaysia nie yg pd endingnya aku rasa menyesal sndri jerrr...tapi for this filem aku mmg respect giler n KRU sebab berjaya wat filem yg gah cam nie...wlupun ada gak lack skit2 tue tapi sy sgt sukeeeeeeeeeeeeeee...because nobody perfect right...so for those yg xtgk agi filem nie jgn segan2 ke panggung yerr sebab ianya memang best... i'm sure u wont regret okay...

We are Keledekians~

Hye All...actually dah lama dah aku nk update entry nie...cuma masa je x bpe nak ada or buat2 bz spanjg masa...plus idea pon x bpe nak mencurah2..this is the story of my life n my keledeks here at pt king...when talking about keledeks, it's not like what u thnk ok...bukan keledek goreng utk hidangan minum petang yerr...tapi nie keledek yg sgt cute n adorable...hakhakhak

here we go the keledeks members...hahahah...we are 5...Fantastics 5 AKA F5...it's just 5 of us stuck here and bonding together to continue our journey as budak sekolah...why we call ourselves keledeks...?it's actually taken from lyn's mom...hahahah...maybe sebab kitong suke sgt bergolek2 mcam keledek smbil berbual2, men game n mengscroll fb...itu pon secara berjemaah yerr...hahahaha....tidakkah pelakuan tue sma cam keledek yang tergolek2 seolah2 mintak digoreng...?hahahah...tapi itu lah kami...

"Once u become keledeks u will be keledeks forever..."
it's really nice to have each other especially when u far away from ur family...now my keledeks are my family here...thanks girls cause always being here whenever i sad...sick...need help...n cheer me up...muah muah muah....

8.3.11

Aku, Dia dan Waffle....

Hahahahah...kalau diamati dari tajuk nya macam novel plak kan...tapi halnya ia adalah reality kehidupan dua orang masterji...tapi aku rasa klu pgil keledeks lg cool kot... rentetan kisah kehidupan dua org keledeks yg kebosanan akibat ketandusan kelas...so daripada bergolek2 di bilik smbil meng"scroll" fb bagaikan keledek yang menanti utk digoreng...adalah patut membuat sesuatu yg bermanfaat dismping tue dpt jugak menjana pendapatan sampingan utk mengurangkan bebanan FAMA utk menaja aktvt berjimba kami...hahahaha

TARAAAAAAA...!!!
Kerja menjual waffle di UTHM...
Lawatlah kami di Kiosk Jolly Waffle di PKNS...
Pasti korang xkan menyesal merasa air tangan n peluh aku n lyn...hahaha...sempat lg promote yerr...


Dalam pada keja tue pon kami sempat agi bosan tahap gaban bila xder hot2 guy nak datang beli waffle smbil berbual2 n kitorang...memandangkan x dapat nak mengkeledekkan diri macam kat rumah...makanya kami akan menghabiskan masa n duit dgn dgn membeli makanan dri kiosk2 lain...hahahahha...kata nak tolong org melayu kan...xpun kami akan bebual2 sesama sndri smpai masing2 dah kekeringan idea... atau yg paling mudah wat2 keja2 terlampau macam kat bawah nie...hahahhaha

hahaha...aku rasa ini yg terbaekk dri kami sebok bergosip menambah bebanan bahu kiri kami memandangkan lokasi kiosk nie sgt terdedah kpd keja2 laghaa cam tue....


p/s: to my beloved sis2 n bro2...sy ada duit utk berbelanja cuma mungkin sy perlukan actvt berfaedah cam nie utk menambah pengalamn idup n mewarnai kehidupan kat cnie..stop worrying about me ok...hehehhe...tapi kalau berkesudian nak melimpahruahkan akaun bank saya sila lah....jgn malu2 ekk....akan ku terima seadanya....hikhikhik.... miss u guys so much...

6.3.11

Kehilangan Diri ~

Rasa macam nak tidur
Tapi mata tak mengantuk
Rasa macam nak menangis
Tapi tiada air mata
Rasa macam nak mengeluh
Sayang tiada nafas
Rasa macam nak makan
Tapi perut tidak lapar
Duduk rasa tak betul
Berdiri rasa salah pulak
Semuanya serba tak kena
Ada sesuatu mengganggu
Ada something yang berteriak di benak
Hidup rasa tidak lengkap
Masih ada lagi yang terkurang
Tapi apakah ia...?
Sendiri tidak pasti
*............*

3.3.11

Perfect Weekend.... =D

Kalau merujuk pada title tue mestilah menggambarkan sesuatu yg sgt menarikk n menggembirakan...nie mmg kisah double wonderful n enjoyable moments punya nie...bak kata org terbaekk dri ladang...actually weekend yg lepas kami serumah menghabiskan masa di Melaka...kebetulan nak attend engagement classmate kitorng sekalianlah berjimba sakan smpai x hengat dunia...


1st Activity ~ 26 Feb 2011

Nana Engagement....Congrats to nana sebab dah berjaya melangkah setapak ke alam Pertunangan... Santek sgt dia ari tue...hampir x kenal gak lah kami...heheheh...so kami doakan semoga jodoh kalian kekal hingga ke jinjang pelamin n ke akhir hayat... amin.....
inilah hasil make-up nana...sgt berseri2 n cantek...kami pon x kurang berseri2 gak...tumpang seri nana..hehehe

kalau dah nama budak sekolah tue...budak sekolah lah jugak...dalam dok tgu nak sarung cincin pon smpat agi nie dok men uno bagaii...hai lahhh kamoo2 sekalian bila nak berubah nie.....


2nd Activity ~ 26 Feb 2011

Sarah Safri Birthday Celebration...hahahah...sgt sedap keknya...credit utk lyn n keyn....pandai korang pilih yerrrr...glamor u dpt sambut besday tepi tasik nie...bersaksikan para penumpang cruise...hahahah....
Happy Birthday 2 u Sarah....
Semoga panjang umo n dimurahkan rezeki slalu...bru lah dapat blanja kami selalu hahahah...x lupa jugak...cepat2 nek pelamin ekkk ikut jejak Nana....


3rd Activity ~ 26 Feb 2011

then kami pon pakat2 berarak beramai2 ke Jonker Walk... maka bermula lah sesi menghabiskan duit secara berjemaah...banyak jugak lah hasil2 intaian yang dibawak balik oleh kami sume...huhuhuhu pompuan2...kalau x shopping tue bukan namanya pompuan...tangan nie gatal je nak berbelanja...

kami2 yg hampir menjadi gila melihat barang2 santek2 n murah2 di sekeliling...kalau ade seguni duit pon malam tue abih jugak rasanya nie...hahahah

dimana ada kami pasti ada camera...di mana ada camera mestilah ada kami...model2 hot masa kini...cakap je nak pose ape...sume bleh pnya...hahahah....

fenat dalam mengintai2 barang dalam erti kata lain kekeringan poket....kami beralih plak pada sesi photography...memandangkan ader Muz photography jemputan kami...maka bergaya lah kami...nampak je cam xder barang tue...tapi kalau check dalam beg sorang2 mmg banyaklah hasilnye...bijakk kan kami...


4th Activity ~ 27 Feb 2011

mari berjimba ke Melaka Wonderland Theme Park and Resort... bgi memeriahkan lg weekend kami yg mmg dah meriah nie, maka kami pon wat actvt renang smbil bermain2 air di wonderland...actually kami dapat free tket utk 2 org dri Nana...credit to Nana sebab bg kamii tket tue yerr...maka dapatlah kami berjimba sakan...

tempatnya sgtlah happening...aku rsa the best Theme Park after Sunway Lagoon kot....itu yg aku rasa lah...permainan dia sgtlah best...smpai x bersuara aku menjerit ketakutan gara2 ikut bebudak nie main slide2 dia tue...walupun menakutkan tapi bila dah naekk tue rasa best plak...terngat2 lah smpai skrang...heheheh...utk pengemar2 actvt yang macam nie...korang sume patut try tempat nie...mmg x rugi punya lah...heheh promote plak....

finally dapat gak bergambo n maskot2 chumel kat wonderland nie...chumel kan diorang especially baby blue...well...i like blue kan...at least ada kenangan n diorang...heheheh...basah2 pon jadi kerja...maka dgn nie tamatlah perfect weekend kitorang...memang terbaekk lah...taraaaaaaaaaaa


20.2.11

Me as the Cancerian~


Cancerian....? ape punya bahasa daaaaaaaaa.....hahaha aku dapat nie dri fb... menarik jugak... i was wondering, cemana diorang carried out survey nie... kelihatannya sgt mengena pada dri aku... especially in terms of prasaan n sensitivity...akak mmg sensitif terlampau yerr....huhuhu... adakah sume org berbintang Cancer nie same je perwatakannya... tapi yg pastinya mommy n aku mmg lebih kurang jerr karakter kitorg... tapi yg bab lemah dari segi kesihatan perut tue mmg x blh blah... patut lah cek asik suka jee gi toilettt...hahahahaha

14.2.11

Selamat Menyambut Maulidurrasul...


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad SAW. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal Tahun Gajah yang mana pada tahun nie jatuh pada 15 Februari 2011.

Ironinya setiap tahun pada hari ini, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad SAW dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan forum bagi memperingati kelahiran insan agung ini. Segalanya dilakukan bagi menunjukkan rasa kasih dan sayang yang tidak berbelah bahagi terhadap baginda yang telah membawa rahmat dan kesejahteraan untuk seluruh alam....


Sekadar renungan:
WASIAT NABI MUHAMMAD SAW kepada SAYIDINA ALI RA...

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia
2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu
3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata
2) Menjauhi segala yg haram
3) Merendahkan diri

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahasiakan ibadahnya
2) Merahasiakan sedekahnya
3) Merahasiakan ujian yg menimpanya

Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji
2) Menjauhi kejahatan
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman

Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tandanya:
1) Mengawasi dirinya
2) Menghisab dirinya
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah SWT

Selamat Bercuti & Salam Maulidur Rasul 2011
" 1 Malaysia 1 Ummah "






Happy 36th Anniversary~

It's 14 February... I do celebrate the day...but not as Velentine...It's my mom n dad 36th Anniversary... Wow... What a long journey they have been together...

MAMITO hohohoho....she always loves when i call her that way...mak seorang yang sgt2lah penyabar...memang susah nk jumpa org sesabar dia...buat lah ape nak wat kat dia...she can still forgive n forget...cuma jgn kcu husbnd n anak2 dia je...dia sgt penyayang...n anak2 is the most important in her life...evrthg yg dia wat sumenya kerana anak2...bak kata org hidup n matinya biarlah hanya utk anak2...smpaikan my sis kawen pon dia nangis teresak2 tkut kehilangan anak dia...it's ok mak u still have 2 beautiful daughter n son...in this case my dad jatuh no 2 okay...heheh...actually dia sgt lah garang masa kami sume kecik2 dlu...tapi bila dah berusia skrg nie dia dah banyak berubah n lebih cool n sedikit sentitif yer...actually x skit lah...mom slalu cakap dia syg sume anaknya sama rata...yer lah bukan program pilih kasih nak pilih2kan...tapi my siblings slalu cakap yg mom syg i lebih...yerr kerr...hahaha mestilah nama pon anak bongsu plus cute agi kan...hakhakhak...mana ader...perasaan diorang je tue...mak sayang sume lahhh...She is the best mommy in the world...good role model as a mother... wife... friend... pokoknya she best in everthg...

AYAH very family man...selain his mom...his daughter masuk carta tertinggi dalam hati dia...dia sgt mencintai anak perempuan dia...wlupun kmi nie slalu sngt berdebat n make argument n dia tapi dia tetap cool n terima seadanya...then bru my mom n my bro ok...hehehe...kekadang tue x nampak pon kasih syg yang cuba ditonjolkan tapi jauh di sudut hati dia mmg sgt ketara yer perasaan dia tue...sebab dia bleh menitiskan air mata lelakinya hanya dgn perkra yg melibatkan anak2 dia...for my dad case...the most yg dia paling syg my second sis COMOT...maybe sebab dia sgt memahami my dad...slalu buat my dad touching2 dgn anto handmade card2 masa birthday n anniversary dia masa dia study dlu...my big sis plak always make him proud dengan pencapaian dia dlm kerjaya n life...as for me maybe lebih disayangi sebagai anak yg sgt mendengar cakap...always listen to whatever he want to say...jarang sekali membantah okay...see see how good i am...hahaha muntah sume org yg baca entry nie shidah...actually my dad syg sume skali...sebab masing2 ade keistimewaan di hati dia...

MOM & DAD the most important person in my life...both of you are a blessing and words can never express the feeling of gratitude that i owe you for always being there for me...n for us...whenever we need u...may you be blessed with many more years ahead of love and happiness...may Allah keep both of you healthy so that u can play with ur grandchilds...your hugs and kisses have always make me feel special...love you so much and wishing u HAPPY 36th ANNIVERSARY...muah muah muah...


Mom...Big Bil...Big Sis...Dad...on wedding reception
See...how much she cry...





13.2.11

Mari Mendaki Bukit Soga ~



Memandangkan ari nie cuti, so kami the "keledekians" decide utk wat aktvti bermanfaat lg menyihatkan badan dengan mendakit Bukit Soga... Lokasinya ada la dalam 45min dri Pt. King nie... Sebelum nie mmg ader dengar bebudak kelas dok cerita pasal bukit nie... Tapi aku sndri pon x penah smpai agi...maka ari nie dgn rasminya ter-realisasilah impian kami nak smpai ke bukit tue....

Bukit nie tinggi dia lebih kurang 765KM *tinggi kot...huhuhu*... Bila sebut pasal mendaki bukit nie bunyi cam hebat ja kan... Tapi hakikatnya pancit lah jugak memanjat anak tangga utk smpai ke atas sana... Sampai muntah2 den tau...hahahha... Lemah lah kau nie Shie.....

Apa yg bleh dikongsi, tempat nie mmg best utk beriadah di hujung mgu utk menyedut udara yang bersih....peluh pon kuar mencurah2 cam air paip...hahahha... Pokoknya sgt bestn nyaman... Wlupun akibatnya aku mengalami kesakitan si bahagia betis *org kedah pagil anak anjing..apekah nama daaa...* dismping side effect lutut terketaq2...hahahah...

Ok cukuplah berceloteh panjang... bek layan pose2 maut the kedelekians masa beriadah nie dismping aku pon nak kena sapu minyak panas kat kaki bg memulihkan kembali otot2 n urat saraf yang dah kejong nie...taraaaaaaaaaaa....

nie 'Daniel' si ulat gonggok yg sgt besar saiz lebih
kurang panjang tapak kaki....geli woiii....


p/s: sebut2 pasal keledekians...next time akan aku ceritakan kewujudan kedelekians nie...n anggota2nya....sampai ketemu.....

11.2.11

Bagai menanti Dedaun yg gugur~

Bila sebut pasal Dedaun nie...macam2 perasaan timbul dalam diri aku nie...marah ader...frust ader...keciwa...panas...geram...n macam2 lah...sukar nak digambar dgn kata2...

Actually Dedaun nie nama satu Photography company...aku rasa the owner of company nie mmg xnak wat bisnes dah kot lepas nie...bleh plak gmbo konvo yg diambil ngn company dia nie dilengah2kan smpai drag 2 bulan lebih...ape ke bisnes cam nie aku pon xpaham...nak kena marah...maki hamun...ugut2 nak report polis bru nak anto gambo...dah basi dah konvo bru nak anto...manusia manusia...

yg lg teruk tue janji 2 keping 8R n 4 keping 4R...at last yg dapat yg 8R je...masa nak promote tue bukan main manis agi janji2 dia n tunang dia tue..last2 janji tgal janji....x cukup tue bg CD pon gmbo org lain...ape kejadahnya aku pon x tau lah...sib baik budak yg empunya CD tue aku kenal...kebetulan plak dia roomate aku masa UnderGraduate....tapi cian lah kat dia....ape pon xdapat...sib baik ader CD yg aku bg...dapat gak dia tgk n smpan wt kenangan...mintak via mail siap tgu 3mgu lg plak...susah sgt ke nak klik n send...

nie pic yg dia bg tu pon via mail...selepas hampr 3mgu menanti...

nanti ko jawab lah di akhirat kelak yerr...samada halal atau haram duit org2 yg ko tipu tue, ko pk lah sndri..bukan budak kecik kan...dah bertunang pon kan...berkat ke x nak wat kawin tue hanya Allah yg tahu...Wallahualam....

8.2.11

Memory~


"Farewell dear,
Selamat menjalankan tanggungjawab sebagai Pensyarah...
Selamat Belajar dan Mengajar yerr...
Hopefully we will meet again (langkawi...yehaaaaaaaaa....)
make sure kita konvo sesama ekkk....."


Secara tetiba terfikir plak nak upload pic nie...it specially design utk Nisa Islami sempena keberangkatan dia ke KK 18 Jan lepas...mmg dah lama cuma tetiba je teringat nak upload...maybe sebab rindu kot dgn keletahh dia tue...hahahah macam2lah...tapi yg x bleh lah tue...telah berlaku drama2 air mata di airport...hahahah sgt malu...tapi nak wat cemana kan dah sedih...xkan nak tahan2 plak...mustahil...mustahil...





3.2.11

Happy Chinese New Year ~


Happy Chinese New Year
utk sume rakyat Malaysia.....Gong Xi Fa Cai....


The year of Rabbit ~

According to the Chinese Zodiac, the Year of 2011 is the Year of the Golden Rabbit, which begins on February 3, 2011 and ends on January 22, 2012. The Rabbit is the fourth sign of the Chinese Zodiac, which consists of 12 animals signs. The Rabbit is a lucky sign. Rabbits are private individuals and a bit introverted. People born in the Year of the Rabbit are reasonably friendly individuals who enjoy the company of a group of good friends. They are good teachers, counselors and communicators, but also need their own space.

According to Chinese tradition, the Rabbit brings a year in which you can catch your breath and calm your nerves. People born in the Year of the Rabbit share certain characteristics: Keen, wise, fragile, tranquil, serene, considerate, fashionable, and kind. The Rabbit is a symbol for mercy, elegance, and worship of beauty. People born in the Year of the Rabbit are kind, loving persons, and dislike any hostile act.

People born in the Year of the Rabbit are apt to be sensitive to ailments and to have bad allergies. Stress or conflict will detriment their health. They have really good communication skills and are best utilized in positions of management.

P/s:

So nie dia serba sikit pasal tahun arnab nie...actually aku pon copy paste je dri tenet...hehehhehe...ape pon kita sebagai umat islam xleh lah percaya n zodiak2 nie...ape yg di paparkan hanya sebagai info jerr yerr...Walau ape pon terjadi kita hanya perlu percaya pada satu "Ketentuan Qada' dan Qadar"...sampi ketemu....daaaaaaaaaaaa....


13.1.11

Amalkan Hidup Sehat

Genap seminggu mengamalkan gaya hidup sehat.....
Mencontohi my beloved SIS yang dah nampak banyak kemajuan....hahahha....
how i wish i can beat herr....huhuhu...
aper2 pon SIS now i follow ur healthy life....
and i loike it....hakhakhak...
thanks for the inspiration.....

4.1.11

My Degree Convocation ~

Majlis Konvokesyen UTHM yang ke-10 pada 10-10-10 --> 12-10-10....And konvo aku jatuh pada 11-10-10....yang hadir majlis aku cuma mak n ayah jerr...huhuhuhu memandangkan aku kat UTHM jugak skrg nie... makanya aku just tgu ketibaan mak ayah aku je lah...seb baik sempat tempah bilik utk diorang...itu pon kena beratur seawal 7.45 pg nak berebut dapatkan bilik...dunia dunia...alhamdulillah aku dah selamat tamat belajar n konvo wlupun hanya dengan gred Second Class Upper...but still i'm proud to be myself...hehehe....


On My Special Day...





Biasanya orang len wat Pre-Wed photography n bla bla bla kan....kami pon xnak ketinggalan n nak yg terbaekk gakk..so aku n The Clay Dexs pon decide nak buat Pre-Convo Photography juga...semestinya hasilnya sgt best n memuaskan hati...macam2 aksi lah kiranya kami buat smpai mencecah 4 jam bergambo...kalah artis u....hahaha...total pic suma adalah dalam 2000 keping smpai x muat CD...kredit to Hilmi Adenan team yg sgt baek hati melayan kerenah kitorang....


nie lah antara gelagat2 Clay Dexs masa sesi photography...



Untuk sesi photography n bebudak kelas plak...kitorng pilih masa ari raptai...sebabnya takut annti ari konvo tue masing2 sebok n family kan...so lebih baek bergambar siap2 utk kenangan bersama...hehheh...seronok dapat jumpa balik n suma bebudak nie...masing2 dah ada haluan sendiri...ada yg masih mencari2 keja...ada yang dah bergelar engineer n yg smbung master hanya kami lima orang Clay Dex kental...hahaha....


Kamilah Graduan UTHM





And now, i'm looking forward to do my best on my MASTER programme.... hopefully i can make my parents n family proud of me....InsyaAllah...


 
template by thecutestblogontheblock.com