I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

20.2.11

Me as the Cancerian~


Cancerian....? ape punya bahasa daaaaaaaaa.....hahaha aku dapat nie dri fb... menarik jugak... i was wondering, cemana diorang carried out survey nie... kelihatannya sgt mengena pada dri aku... especially in terms of prasaan n sensitivity...akak mmg sensitif terlampau yerr....huhuhu... adakah sume org berbintang Cancer nie same je perwatakannya... tapi yg pastinya mommy n aku mmg lebih kurang jerr karakter kitorg... tapi yg bab lemah dari segi kesihatan perut tue mmg x blh blah... patut lah cek asik suka jee gi toilettt...hahahahaha

14.2.11

Selamat Menyambut Maulidurrasul...


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad SAW. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal Tahun Gajah yang mana pada tahun nie jatuh pada 15 Februari 2011.

Ironinya setiap tahun pada hari ini, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad SAW dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan forum bagi memperingati kelahiran insan agung ini. Segalanya dilakukan bagi menunjukkan rasa kasih dan sayang yang tidak berbelah bahagi terhadap baginda yang telah membawa rahmat dan kesejahteraan untuk seluruh alam....


Sekadar renungan:
WASIAT NABI MUHAMMAD SAW kepada SAYIDINA ALI RA...

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia
2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu
3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata
2) Menjauhi segala yg haram
3) Merendahkan diri

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahasiakan ibadahnya
2) Merahasiakan sedekahnya
3) Merahasiakan ujian yg menimpanya

Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji
2) Menjauhi kejahatan
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman

Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tandanya:
1) Mengawasi dirinya
2) Menghisab dirinya
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah SWT

Selamat Bercuti & Salam Maulidur Rasul 2011
" 1 Malaysia 1 Ummah "






Happy 36th Anniversary~

It's 14 February... I do celebrate the day...but not as Velentine...It's my mom n dad 36th Anniversary... Wow... What a long journey they have been together...

MAMITO hohohoho....she always loves when i call her that way...mak seorang yang sgt2lah penyabar...memang susah nk jumpa org sesabar dia...buat lah ape nak wat kat dia...she can still forgive n forget...cuma jgn kcu husbnd n anak2 dia je...dia sgt penyayang...n anak2 is the most important in her life...evrthg yg dia wat sumenya kerana anak2...bak kata org hidup n matinya biarlah hanya utk anak2...smpaikan my sis kawen pon dia nangis teresak2 tkut kehilangan anak dia...it's ok mak u still have 2 beautiful daughter n son...in this case my dad jatuh no 2 okay...heheh...actually dia sgt lah garang masa kami sume kecik2 dlu...tapi bila dah berusia skrg nie dia dah banyak berubah n lebih cool n sedikit sentitif yer...actually x skit lah...mom slalu cakap dia syg sume anaknya sama rata...yer lah bukan program pilih kasih nak pilih2kan...tapi my siblings slalu cakap yg mom syg i lebih...yerr kerr...hahaha mestilah nama pon anak bongsu plus cute agi kan...hakhakhak...mana ader...perasaan diorang je tue...mak sayang sume lahhh...She is the best mommy in the world...good role model as a mother... wife... friend... pokoknya she best in everthg...

AYAH very family man...selain his mom...his daughter masuk carta tertinggi dalam hati dia...dia sgt mencintai anak perempuan dia...wlupun kmi nie slalu sngt berdebat n make argument n dia tapi dia tetap cool n terima seadanya...then bru my mom n my bro ok...hehehe...kekadang tue x nampak pon kasih syg yang cuba ditonjolkan tapi jauh di sudut hati dia mmg sgt ketara yer perasaan dia tue...sebab dia bleh menitiskan air mata lelakinya hanya dgn perkra yg melibatkan anak2 dia...for my dad case...the most yg dia paling syg my second sis COMOT...maybe sebab dia sgt memahami my dad...slalu buat my dad touching2 dgn anto handmade card2 masa birthday n anniversary dia masa dia study dlu...my big sis plak always make him proud dengan pencapaian dia dlm kerjaya n life...as for me maybe lebih disayangi sebagai anak yg sgt mendengar cakap...always listen to whatever he want to say...jarang sekali membantah okay...see see how good i am...hahaha muntah sume org yg baca entry nie shidah...actually my dad syg sume skali...sebab masing2 ade keistimewaan di hati dia...

MOM & DAD the most important person in my life...both of you are a blessing and words can never express the feeling of gratitude that i owe you for always being there for me...n for us...whenever we need u...may you be blessed with many more years ahead of love and happiness...may Allah keep both of you healthy so that u can play with ur grandchilds...your hugs and kisses have always make me feel special...love you so much and wishing u HAPPY 36th ANNIVERSARY...muah muah muah...


Mom...Big Bil...Big Sis...Dad...on wedding reception
See...how much she cry...





13.2.11

Mari Mendaki Bukit Soga ~



Memandangkan ari nie cuti, so kami the "keledekians" decide utk wat aktvti bermanfaat lg menyihatkan badan dengan mendakit Bukit Soga... Lokasinya ada la dalam 45min dri Pt. King nie... Sebelum nie mmg ader dengar bebudak kelas dok cerita pasal bukit nie... Tapi aku sndri pon x penah smpai agi...maka ari nie dgn rasminya ter-realisasilah impian kami nak smpai ke bukit tue....

Bukit nie tinggi dia lebih kurang 765KM *tinggi kot...huhuhu*... Bila sebut pasal mendaki bukit nie bunyi cam hebat ja kan... Tapi hakikatnya pancit lah jugak memanjat anak tangga utk smpai ke atas sana... Sampai muntah2 den tau...hahahha... Lemah lah kau nie Shie.....

Apa yg bleh dikongsi, tempat nie mmg best utk beriadah di hujung mgu utk menyedut udara yang bersih....peluh pon kuar mencurah2 cam air paip...hahahha... Pokoknya sgt bestn nyaman... Wlupun akibatnya aku mengalami kesakitan si bahagia betis *org kedah pagil anak anjing..apekah nama daaa...* dismping side effect lutut terketaq2...hahahah...

Ok cukuplah berceloteh panjang... bek layan pose2 maut the kedelekians masa beriadah nie dismping aku pon nak kena sapu minyak panas kat kaki bg memulihkan kembali otot2 n urat saraf yang dah kejong nie...taraaaaaaaaaaa....

nie 'Daniel' si ulat gonggok yg sgt besar saiz lebih
kurang panjang tapak kaki....geli woiii....


p/s: sebut2 pasal keledekians...next time akan aku ceritakan kewujudan kedelekians nie...n anggota2nya....sampai ketemu.....

11.2.11

Bagai menanti Dedaun yg gugur~

Bila sebut pasal Dedaun nie...macam2 perasaan timbul dalam diri aku nie...marah ader...frust ader...keciwa...panas...geram...n macam2 lah...sukar nak digambar dgn kata2...

Actually Dedaun nie nama satu Photography company...aku rasa the owner of company nie mmg xnak wat bisnes dah kot lepas nie...bleh plak gmbo konvo yg diambil ngn company dia nie dilengah2kan smpai drag 2 bulan lebih...ape ke bisnes cam nie aku pon xpaham...nak kena marah...maki hamun...ugut2 nak report polis bru nak anto gambo...dah basi dah konvo bru nak anto...manusia manusia...

yg lg teruk tue janji 2 keping 8R n 4 keping 4R...at last yg dapat yg 8R je...masa nak promote tue bukan main manis agi janji2 dia n tunang dia tue..last2 janji tgal janji....x cukup tue bg CD pon gmbo org lain...ape kejadahnya aku pon x tau lah...sib baik budak yg empunya CD tue aku kenal...kebetulan plak dia roomate aku masa UnderGraduate....tapi cian lah kat dia....ape pon xdapat...sib baik ader CD yg aku bg...dapat gak dia tgk n smpan wt kenangan...mintak via mail siap tgu 3mgu lg plak...susah sgt ke nak klik n send...

nie pic yg dia bg tu pon via mail...selepas hampr 3mgu menanti...

nanti ko jawab lah di akhirat kelak yerr...samada halal atau haram duit org2 yg ko tipu tue, ko pk lah sndri..bukan budak kecik kan...dah bertunang pon kan...berkat ke x nak wat kawin tue hanya Allah yg tahu...Wallahualam....

8.2.11

Memory~


"Farewell dear,
Selamat menjalankan tanggungjawab sebagai Pensyarah...
Selamat Belajar dan Mengajar yerr...
Hopefully we will meet again (langkawi...yehaaaaaaaaa....)
make sure kita konvo sesama ekkk....."


Secara tetiba terfikir plak nak upload pic nie...it specially design utk Nisa Islami sempena keberangkatan dia ke KK 18 Jan lepas...mmg dah lama cuma tetiba je teringat nak upload...maybe sebab rindu kot dgn keletahh dia tue...hahahah macam2lah...tapi yg x bleh lah tue...telah berlaku drama2 air mata di airport...hahahah sgt malu...tapi nak wat cemana kan dah sedih...xkan nak tahan2 plak...mustahil...mustahil...





3.2.11

Happy Chinese New Year ~


Happy Chinese New Year
utk sume rakyat Malaysia.....Gong Xi Fa Cai....


The year of Rabbit ~

According to the Chinese Zodiac, the Year of 2011 is the Year of the Golden Rabbit, which begins on February 3, 2011 and ends on January 22, 2012. The Rabbit is the fourth sign of the Chinese Zodiac, which consists of 12 animals signs. The Rabbit is a lucky sign. Rabbits are private individuals and a bit introverted. People born in the Year of the Rabbit are reasonably friendly individuals who enjoy the company of a group of good friends. They are good teachers, counselors and communicators, but also need their own space.

According to Chinese tradition, the Rabbit brings a year in which you can catch your breath and calm your nerves. People born in the Year of the Rabbit share certain characteristics: Keen, wise, fragile, tranquil, serene, considerate, fashionable, and kind. The Rabbit is a symbol for mercy, elegance, and worship of beauty. People born in the Year of the Rabbit are kind, loving persons, and dislike any hostile act.

People born in the Year of the Rabbit are apt to be sensitive to ailments and to have bad allergies. Stress or conflict will detriment their health. They have really good communication skills and are best utilized in positions of management.

P/s:

So nie dia serba sikit pasal tahun arnab nie...actually aku pon copy paste je dri tenet...hehehhehe...ape pon kita sebagai umat islam xleh lah percaya n zodiak2 nie...ape yg di paparkan hanya sebagai info jerr yerr...Walau ape pon terjadi kita hanya perlu percaya pada satu "Ketentuan Qada' dan Qadar"...sampi ketemu....daaaaaaaaaaaa....


 
template by thecutestblogontheblock.com