I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

23.12.08

Bengang...Busan....

hmmmm...hari nie dah ari selasa...ahad nie dah nak kena balik bt pahat....alamak bosannya....tapi aku dok umah pon bosan gak bukan ada kejaa...hmm...yg menjdi msalahnya napa result xkuar2 agie nie...bengangnyaaaaa...selalunya cepat ajer kuar....npa laaa sem nie lmbat sangat result kuar...siput betullah laa....aku dah xsbar nie nak tgk hasil usaha keras sku sem nie...wlupun xbgus mana tapi aku yakin aku dah bt yg terbaik...berbalik pd persoalan napa xkuar2 agie nie....adakah senat cuti ....? ai smbung trus smpai cutie new year kerr...hahahha...ish geram aihhh aku....nie haa..asik2 bendasing nie yg kuar...xkerr geram aku....bukan salah aku klu aku geram


22.12.08

wedding and engagement.....

hmmmmmmmmm.....nak ujung2 thun nie ramai plak kwn2 aku yg becadang mendirikan msjid...xkrg rmai gak yg bertunang....last saturday ajerr ad sorg kwn aku yg dah selamat jadi isteri org dan 2 lg masuk alam pra p'kahwinan*tunang la tue*....yg pling xtahan tue nak gak wedding sma tarikh n mawi n ekin...seronok plak dk tgk kgkwan pakat2 dok bina kehidupan..aku plak cam biasa laaa...meneruskan kehidupan sebagai seorg student...


nie ierah n tunangnya....

IERAH nie kawan aku masa kat Teknik Kulim....aku kenal dia pon sbb aku dok asrama msa form 5 dlu..klu x msti xkenal sebab dia budak elekrik n aku awam...tapi wlupun xsma kos..kami tetap rapat...lepas spm aku dah xjmpa dia ag sebb aku pon smbung study n dia pon smbung kat UM...anyway SELAMAT BERTUNANG...


nie epy n tunangnya...

EPY nie plak aku kenal masa aku study kat polimas dlu...maklum la study pon mula dr bawah...tapi okay gak sb ramai kawn..heheheh...sethun jerr aku kenal dia...tapi jadik best friend lah jugak sebab aku dok serumah n dia...n sekelas jugak..hmmmm...dalam banyak2 antara kami dia la kot yg tamatkan zman bujangnya dlu...heheheh....TAHNIAH EPY....


nie la onie n beberapa classmate aku yg meriahkan mjlis perkahwinan dia...

and last but not least....ONIE...kawan sekelas aku masa kat Teknik Kulim a.k.a dok sebelah aku dalam kelas....huhuhuhu....memandgkan aku dah pindah lepas spm makanya aku xdapat la kad jemputannya sebab dia pos ke alamat umah lama aku...tapi pic hubby dia xdak plak da sbb kwn aku smpat amik...anyway apa2 pon SELAMAT PENGANTIN BARU onie..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat....muahhh...*hahahha..cam dia nak bca plak...

12.12.08

True Love's Kiss



ENCHANTED...lirik nie aku petik dr filem nie..hmmmm....kalau la kita boleh dapatkan apa aje yg kita nak dalam idup nie kan best...alangkah indahnya sebuah fantasi berbanding realiti....

10.12.08

Qurbani....


Ari nie last dah untuk takbir raya...so aku rasa xlwat ag nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha...raya tahun nie macam biasa aje sebab every year pon raya aji kat cnie x dismbut meriah sngat mana xnya cuti pon sehari jerr..kedah kira ok skit sbab 2 ari cutinya...lain lah klu kat klantan n trgganu lagi meriah dri raya puasa kata kawn aku...

As for family aku, cam biasa jerr cuma yang menariknya kitorg smbut raya kat kmpung...so meriah lah skit sebab jmpa sedara2 suma...lgpun pakcik aku buat korban sekor lembut utk arwah2 yang dah meninggal dalam family ktorg...n utk mak aku as
diorang punya kakak sulung yang kini menggantikan tmpat sebagai mak diorang....alhamdulillah....

Subhanallah.....

comelkan bulan nie senyum.....

pic nie aku dpt dari kwn aku...aku rasa ramai gak yang tau pasal peristiwa bulan senyum nie sebab siap masuk buletin utama kan...rugi xdpt tgk live sebab kat umah aku mendung jerr malam tue...so aku suruh laa member aku nie snap 1 pic and send kat aku...huhuhuhuhu...

terkezut gak aku tengok...cam xcaya pon ada...bukan apa jelas sgt nampak senyumannya....cuma mata satu lg tue jaaa xbape nak jelas sebab bintang tue x bersinar...yang paling aku pelik, selama nie aku dk tgok bulan sabit tegak jaa...tapi malam tue jadik melintang...memang ajaib...terpegun aku n keajabian tue...itulah kuasa yang xda pada mana2 manusia di muka bumi nie....


1.12.08

Bingkisan Doa

Doa nie sesuai untuk mereka2 yang sedang hangat bercinta atau baru nak bercinta atau tengah tunang, amal-amalkanlah doa nih…

Bingkisan Doa.

Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.

 
template by thecutestblogontheblock.com