I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

4.2.09

Sweet memory of Poli PD


ok utk entry kali nie aku nak imbas kembali kenangan2 aku msa study kat POLITEKNIK PORT DICKSON yg mana aku rasa zaman study yg paling aku suka n enjoy sgt...kawan2 pon okay...pensyarah2nya pon cool...n macam2 lah lagi...tapi bukanlah aku xsuka study kat tmpat2 lain cuma yg nie paling special sebab aku dapat kawan yg aku rasa boleh dianggap sebagai kawan suka n duka dalam erti kata lain sahabat sejati.......macam2 benda2 baru yg aku belajar n kat situ jugak lahh aku mula belajar mencintai bidang yg aku ceburi skrang nie...CIVIL ENGINEERING.... sebab dlu masa SPM aku memang benci amat bidang nie...sudahhnya result SPM pon x seberapa jerr...

P-JOT, EMIE, DURA n PETOM.... 4 sekawan yg aku rasa xlengkap kalau xder salah seorang dr ahlinya...ktorang gelarkan dri ktorang sebagai geng terung...kenapa terung...?aku sndri pon xbaper nak pasti dah...yg pastinya ada laa sebab musababnya....masa tue kitorg nie kalau bulih suma benda nak sama...payung sama...baju sama warna....pegi kelas pon rancang nak pakai bju warna apa...pokonyaa suma nak sama..enjoy sangat.....

ktorang nie agak famous lahh dikalangan bebudak yg lain n pensarah jugak...bukan famous sebab apa..sebab trademark yg kitorang bawak n mungkin sebab sumanya mesra alam sangat....ada jeee activity yg kitorang nak wat...yang pelik2 tue lagi laa kan...aku igt 1 pantun yg tercipta semasa sibuk nak kacau sorang budak lelaki nie..

kambing tercekik tertelan sandal...
seluar merah siapa nama....

tgk bukan budak laki yg kacau kitorg...tapi ktorg yg kacau diorang...tapi bukan kacau apa yerr...cuma saja suka2 menyakat org....macam2 laa yg kitorang buat...kitorang nie boleh diibaratkan budak nakal lahh masa tue...sampaikan dalam teksi pon kitong buat mcam2 hal...pakcik teksi pon pgill kitorang SENARIAH aka SENARIO...suka sgt wat lawak n terkekek2 kat dalam teksi....pokoknya kitorg nie memang ceria2 belaka...sebab tue aku suka....tapi study tetap maintain...n ktorang biasanya bersaing sesama sendiri....seronok tau...kalau ssuka suma sama2 suka..kalau sedih..suma turut sama sedih...persahabatan tue lebih kepada nilai persaudaraan yg aku sndri x penah sgka akan jadik cam tue...bersyukur sgat dapat kenal n diorang suma...

walau cemanapon aku tetap suka kawan2 yg lelain....n setiap tmpat study tue memberi aku kenangan yg tersendiri....masing2 ada keistimewaannya.... okay kalau ada masa aku cte kenangan study kt tmpat lain plak...heheheh... daaaaaaaaaaa

2 comments:

onenonly said...

jemput ke forum pelajar dan alumni politeknik malaysia ... :)

Forum Politeknik Seluruh Malaysia

Shiesha said...

thankssss

 
template by thecutestblogontheblock.com