I'm going for holiday ~

Daisypath Vacation tickers

22.3.09

Driving School....

okay.....
entry kali nie aku nak cte ckit pgalaman aku memandu buat ptama kalinya.....
untuk informasi suma aku la nie tgh dok blajar memandu....biasa lah dah tua2 cam nie bru nak sdr kpntgn lesn memandu...pndek kata dah letih kena bebel n mak...ayah...kakak...akhirnya aku bulatkan tekad amik gak....huhuhu...dalam ati berdebar2 nie....sblum nie pon dah amik tpi sparuh jalan sbb xconfident...pelik kan..suma bnda aku blh confident tp msuk bab driving aku memang xlih..aku pon xpaham napa...

nak dijadikan cte 1st time pgang stering nie peluh berderau2...menggelabah gila aku...tapi aku blh la kwal dgn bgayanya n instructor tu pon kata aku nie pandai kawal stereng...yer kerr?huhuhu...terbangga sat.... makin lama makin naik syeikh plak aku...makin laju plak aku bawak...ala- ala formula 1 gitu heheheh....tapi dalam pandai2 tue ada gak lah kejadian aneh seperti tersengguk2...n yg paling memalukan aku ternaik atas divider pada saat2 akhir...gila malu suma org tgkk...heheheheh....apa yg psti tue la kenangan ptama kli aku memandu..

L dah lepas...la nie pon start blajar utk P plak....n tadi for the 1st time aku drive on road...heheheh.... menggelabah jugak lah sbb keta banyak sesangt kt PT RAJA nie ...so far okay, xdak lg kejadian yg memalukan...stakat mati2 enjin...tersengguk2 tue biasa lahh bgi beginer cam aku nie...hehehehh.....doakan aku berjaya dgn cemerlang yerrr kgkawan....

gmbar sekadar hiasan



3 comments:

fiqien said...

Its just the beginning shidah. Everyone have their own sweet memories during 1st time driving. Let me share to you my sweet memories during taking a driving license.My 1st time driving is at Jalan Raya at Penampang, Kota Kinabalu. My driving scdool name is Khidmat Memandu Kinabalu. Then....mula2 tu ajar tukar2 gear then, masa jalan tu..of caus lah "MCM NAIK KUDA" tak reti nk lepas "clutch" time tuh. Hihi...pastu, masa blajar naik BUKIT plak. Huh...aku paling suka saat kat BUKIT because....pas je stop kat yellow line tu, after nk lepaskan handbrake...perghhhhh....tayar bunyi beb....ala2 racing gitu.Mmg botak tyr keta kancil cikgu memandu aku tuh. Hihi....By the way shida...I wish you Good Luck and..I know you can do it..!!

Shiesha said...

thanks keyn.... lawak kan bila dipk2 balik...tapi sumanya kenangan yg xbley dibeli....

hOOdedLicIOUS said...

thee hee..kira aku ok skit la..takdo la tersungguk2 teruk sangat..tak plak nek atas divider ka apa ka kan..thee hee.neway balik nanti aku bagi bawak keta aku..tapi kat padang ja la..kues kues kues..

 
template by thecutestblogontheblock.com